در این مقاله از گروه وکلای ملکی به یکی از مسائل مورد اختلاف میان موجر و مستاجر در قرارداد اجاره یعنی تحویل مورد اجاره می پردازیم که برای طرح دعوای دقیق و اصولی درمورد آن نیاز به وکیل الزام به تحویل مورد اجاره خواهید داشت. برای آشنایی با وظایف و رند کاری وکیل الزام به تحویل مورد اجاره در این زمینه در این مقاله همراه ما باشید.
زمانی که عقد اجاره میان طرفین آن یعنی موجر یا همان اجاره دهنده و مستاجر بسته می شود، بر اساس این عقد هر یک از طرفین به موجب قانون یا توافق میان خود در متن قرارداد تعهدات خاصی را نسبت به یکدیگر بر عهده می گیرند که باید در زمان مناسب به آن ها ادا کنند. مثلا مستاجر به موجب قرارداد تعهد می کند در ازای استفاده از منافع ملک موضوع قرارداد اجاره، ماهیانه مبلغ معینی را به عنوان اجاره بها به موجر بدهد. موجر هم در مقابل مستاجر تعهداتی را بر عهده می گیرد که یکی از آن ها تحویل مورد اجاره به مستاجر است.
منظور از این تعهد این است که موجر باید در زمان مورد توافق میان طرفین که می تواند به محض بسته شدن قرارداد یا از تاریخ تخلیه ملک مسکونی موضوع اجاره باشد، ملک خود را به مستاجر تحویل دهد تا بتواند از منافع آن استفاده کند. اگر موجر ملک موضوع اجاره که به آن عین مستاجره گفته می شود را در زمان مورد توافق میان طرفین به مستاجر تحویل ندهد، مستاجر می تواند با کمک وکیل الزام به تحویل مورد اجاره اقدامات حقوقی لازم را که در ادامه آن ها را به طور کامل توضیح می دهیم انجام دهد.
اگر نیاز به آشنایی بیشتر با عقد اجاره و نکات حقوقی مربوط به آن دارید می توانید مقاله نکات حقوقی عقد اجاره را بخوانید.
در قسمت قبل گفته شد که موجر متعهد است در زمان مورد توافق، ملک موضوع قرارداد اجاره را به مستاجر تحویل دهد. اگر موجر تحت هیچ شرایطی خارج از دعوای قانونی تعهد خود را انجام ندهد، مستاجر می تواند با کمک وکیل الزام به تحویل مورد اجاره و با استناد به قرارداد اجاره ای که با موجر بسته است، الزام موجر به تحویل عین مستاجره را از دادگاه عمومی حقوقی بخواهد.
برای طرح این دعوا باید یک دادخواست حقوقی مستدل و مستند به دلایلی که نشان دهنده انعقاد قرارداد اجاره و توافق میان طرفین برای تحویل مورد اجاره در تاریخ معینی هستند نوشته شود و بر اساس تشریفات محاکم حقوقی به ثبت برسد. به صورت کلی، زمانی که وجود قراردادی میان طرفین به اثبات میرسد اثبات اینکه تعهد انجام شده برعهده شخص متعهد است و در واقع کسی که مدعی عدم انجام تعهد است نیازی به اثبات این موضوع ندارد،
در نتیجه برای طرح این دعوا باید وجود قرارداد اجاره و توافق بر زمان معین برای تحویل عین مستاجره را اثبات کنید. از آنجایی که قراردادهای اجاره در بیشتر موارد به صورت کتبی منعقد می شوند، باید سند کتبی قرارداد اجاره یا همان اجاره نامه را به دادخواست خود ضمیمه کنید تا مورد بررسی قرار بگیرد. اما در صورت عدم وجود سند کتبی می توانید از ادله دیگر مانند شهادت شهود استفاده کنید که وکیل الزام به تحویل مورد اجاره در این زمینه به طور کامل را راهنمایی خواهد کرد.
دادگاه صالح برای طرح این دعوا نیز دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک موضوع اجاره است. به دلیل آنکه بیشتر دعاوی حقوقی مربوط به یک ملک مشخص برای آنکه بهتر و آسان تر مورد رسیدگی قرار بگیرد باید در دادگاه محل وقوع ملک طرح شوند.
اگر موجر فوت کند و پیش از فوت خود نیز مورد اجاره را به مستاجر تحویل نداده باشد، مستاجر چه کاری می تواند انجام دهد؟ در این صورت، مستاجر می تواند با کمک وکیل الزام به تحویل مورد اجاره علیه وراث موجر طرح دعوا کند. به دلیل اینکه اصولا قرارداد اجاره با فوت هر یک از طرفین از بین نمی رود و وراث متوفی جایگزین او در این قرارداد می شوند، مگر آنکه موجر به اندازه عمر خود مالک ملک مورد اجاره باشد یا آنکه در قرارداد اجاره شرط شده باشد که ملک موضوع اجاره فقط به مستاجر اجاره داده می شود و شخصیت او در این قرارداد اهمیت دارد که در این صورت با فوت موجر یا مستاجر قرارداد اجاره هم از بین می رود.
اگر پس از ثبت دادخواست و برگزاری جلسات رسیدگی دادگاه به این نتیجه برسد که موجر به تعهد خود عمل نکرده و باید مورد اجاره را به مستاجر تحویل دهد، حکم به الزام موجر به تحویل عین مستاجره می دهد. این حکم به اجرای احکام دادگاه حقوقی ارجاع داده می شود و همزمان به محکوم علیه یعنی همان موجر ابلاغ می شود تا به اجرا درآید. اگر موجر خودش این حکم را اجرا نکند و ملک مورد نظر را به مستاجر تسلیم نکند، دادگاه به صورت قهری و اجباری ملک را از تصرف موجر خارج و به مستاجر تحویل می دهد. برای پیگیری مرحله اجرای احکام نیز بهتر است از وکیل الزام به تحویل مورد اجاره کمک بگیرید.
دعوای الزام به تحویل عین مستاجره به مستاجر مانند هر دعوای حقوقی دیگری نکات مهمی دارد که باید با آن ها آشنا باشید. برخی از این نکات را در این قسمت برای شما بیان می کنیم:
توصیه گروه وکلای ملکی این است که برای آشنایی بیشتر و دقیق تر با نکات مربوط به تسلیم ملک موضوع اجاره حتما با وکیل الزام به تحویل مورد اجاره صحبت کنید و به تناسب شرایط خاص خود و پرونده ای که در جریان دارید راهنمایی های لازمرا دریافت کنید.
استفاده از وکلای متخصص در امور ملکی در هر گونه دعوا یا قراردادی که مرتبط به امور ملکی باشد، از اهمیت دو چندانی نسبت به دیگر امور حقوقی برخوردار است زیرا املاک مهمترین بخش از دارایی هر شخص را تشکیل می دهند و موفقیت در طرح دعاوی مرتبط با آن یا تنظیم قرارداد به گونه ای که منجر به ایجاد اختلاف میان طرفین نشود، برای هر فردی که معامله ای را درمورد این اموال انجام می دهد یا اقدام به طرح دعوای ملکی می کند امری حیاتی است.
دعوای الزام به تحویل ملک مورد اجاره هم به خصوص در شرایط اقتصادی فعلی اهمیت زیادی برای طرف مستاجر قرارداد دارد. در نتیجه، توصیه می شود در هر امر حقوقی از جمله مسائل حقوقی مربوط به قرارداد اجاره از یک وکیل ماهر و مجرب در زمینه امور ملکی و امور قراردادها استفاده نمایید تا در نهایت اطمینان امور حقوقی خود را به سرانجام برسانید.
گروه وکلای ملکی، مجموعه ای از بهترین وکلای پایه یک دادگستری در تهران هستند که به دلیل تمرکز خاص خود بر کلیه امور ملکی و تبحر ویژه در حقوق املاک بهترین گزینه پیش روی شما برای کسب مشاوره حقوقی ملکی به شمار می آیند. در مجموعه ما می توانید به تناسب نیاز و شرایط خود در هر بستری که برای شما مناسب تر است مشاوره حضوری، تلفنی و آنلاین با بهترین وکیل الزام به تحویل مورد اجاره در تهران داشته باشید. علاوه بر این، امکان مشاوره رایگان نیز برای شما عزیزان فراهم شده است که برای آشنایی با شرایط استفاده از آن می توانید با متخصصان ما در گروه وکلای ملکی تماس بگیرید.
حق سرقفلی و تفاوت آن با حق کسب و پیشه ماده 6 و7قانون موجر و مستاجر 76 این حق را مورد بررسی قرار داده. و بیان می دارد که سرقفلی در دو حالت ذیل برای مستاجر ملک تجاری به وجود…
تقسیم بندی دعاوی ثبتی دعاوی ثبتی،پیرامون اسناد و دعاوی راجع به آن است. وکیلی که روند پرونده ثبتی را عهده دار شده در تلاش است که با ورود به پرونده، اعتراض موکل خود را، نسبت به ثبت سند و اصلاح…
تعریف خیار اگر آشنایی مختصری با قراردادها داشته باشید، حتما واژه خیار را تا به حال شنیده اید. منظور از خیار این است که طرفین یک قرارداد یا هر دوی آن ها بر اساس قانون مدنی یا توافق کتبی میان…
اگر فروشنده از انجام معامله پشیمان شود تکلیف خریدارچیست؟ اگر بایع به مفاد قرارداد پایبند نباشد. و کارهای نقل و انتقال سند را انجام ندهد، این امر موجب می گردد که به خریدار خسارت مالی زیادی وارد شود. و علی…