پیش خرید یا پیش فروش ساختمان به زبان ساده به معنای این است که ساختمانی را پیش از ساخت و آمادگی کامل مورد معامله قرار دهند. کسی که ساختمانی را قبل از تکمیل آن می فروشد پیش فروشنده می گویند و به کسی که آن را خریداری می کند پیش خریدار گفته می شود. انتقال مالکیت بر اساس توافق طرفین می تواند در حین ساخت و تکمیل ساختمان یا پس از آن انجام شود و درمورد اینکه مالکیت دقیقا از چه زمانی به پیش خریدار منتقل می شود باید به متن قرارداد مراجعه کرد.
با افزایش روند آپارتمان نشینی و افزایش قیمت ساختمان در سال های اخیر، پیش خرید ساختمان که با هزینه کمتری نسبت به خرید ساختمان آماده انجام می شود، تبدیل به یک امر رایج شد که به افراد با قدرت خرید پایین تر کمک می کرد با هزینه کمتر آپارتمان بزرگتری خریداری کنند. رواج و گسترش این نوع خرید و فروش باعث شد کلاهبرداران زیادی از این شرایط سوء استفاده کنند و با وعده تحویل واحد آپارتمانی پول بسیاری از مردم را تصاحب کنند. به همین دلیل برای جلوگیری از ارتکاب جرم و کلاهبرداری در این حوزه، قانون گذار در سال ۱۳۸۹ وارد عمل شد و قانونی تحت عنوان قانون پیش فروش ساختمان را تصویب کرد که مقررات زیادی را برای نظم و انضباط بخشیدن به فرایند پیش فروش و پیش خرید آپارتمان در نظر گرفته است. در ادامه این مقاله شما را با بخشی از مقررات قانون پیش فروش ساختمان با آخرین اصلاحات که اهمیت بسیاری دارند آشنا می کنیم.
بر اساس قانون تنها اشخاص زیر می توانند ساختمانی را پیش فروش کنند:
بنابراین اشخاص دیگر حق پیش فروش ساختمان را ندارند و مجاز به انجام این کار نیستند. بررسی مدارک شخص پیش فروشنده توسط پیش خریدار و اطمینان از اینکه حتما یکی از اشخاص بالاست اهمیت زیادی دارد و برای این کار هم نیازمند حضور یک وکیل مجرب و ماهر در امور ملکی خواهید بود. همچنین برای آشنایی با املاک قولنامه ای می توانید به این لینک مراجعه کنید.
به قراردادی که موضوع آن پیش فروش ساختمان است قرارداد پیش فروش ساختمان گفته می شود که برای اعتبار باید شرایط خاصی داشته باشد. برای مثال این قرارداد طبق ماده ۳ قانون پیش فروش ساختمان باید حتما به صورت سند رسمی یعنی توسط دفتر اسناد رسمی تنظیم شود و علاوه بر اینکه در سند مالکیت هم درج می شود یک نسخه از خلاصه آن به اداره ثبت محلی که ملک مورد نظر در آن قرار دارد فرستاده شود. این قاعده برای ثبت رسمی این قراردادها و نظارت دقیق بر آن هاست تا امکان ارتکاب جرم و کلاهبرداری در این زمینه کاهش پیدا کند. علاوه بر این، تنظیم این قرارداد نکات بسیار مهم دیگری هم دارد که رعایت دقیق این نکات حقوقی برای آنکه در آینده با پیامدهای حقوقی مواجه نشوید اهمیت زیادی دارد. در بخش بعد بخشی از این نکات را برای شما توضیح می دهیم، اما برای تنظیم قرارداد پیش فروش ساختمان لازم است حتما پیش از هر گونه اقدام، از مشاوره حقوقی وکیل متخصص در امور ملکی که گروه وکلای ملکی می توانند به شما معرفی کنند استفاده کنید تا متناسب با شرایط منحصر به فرد خود راهنمایی های حقوقی لازم را دریافت نمایید زیرا ممکن است هر شرایط اقدامات خاص خود را نیاز داشته باشد.
قرارداد پیش فروش ساختمان با توجه به اینکه هم از اصول و قواعد کلی مشترک میان تمامی قراردادها پیروی می کند و هم قوانین و مقررات ویژه ای برای تنظیم آن در نظر گرفته شده است بدون حضور یک وکیل مجرب در این موضوعات و استفاده از دانش و تجربه او نمی تواند به درستی تنظیم شود. برای مثال همانطور که گفتیم، این قرارداد باید حتما به صورت سند رسمی تنظیم شود و یا حتما اطلاعات خاصی مانند مشخصات دقیق ملک، زمان دقیق تحویل ملک و قیمت و نحوه پرداخت آن در متن قرارداد ذکر شود. علاوه بر این، ممکن است در حین اجرای قرارداد و ساخت ساختمان مشکلاتی ایجاد شود که نیاز به راه حل های حقوقی دارد. برای مثال ممکن است اتفاقی خارج از اراده طرفین مانند سیل یا زلزله رخ دهد یا قیمت مصالح به شدت افزایش پیدا کند و پیش فروشنده نتواند ملک را در زمان تعیین شده به پیش خریدار تحویل دهد. در این موارد حتما به تخصص یک وکیل مجرب در این زمینه نیاز دارید تا بتوانید مشکلات به وجود آمده را با کمترین هزینه حل و فصل کنید. گروه وکلای ملکی با تمرکز ویژه بر حوزه املاک تلاش دارد تا پاسخگوی انواع این نیازهای حقوقی با بهترین کیفیت و مناسب ترین هزینه برای مراجعان خود باشد. برای اطلاع از شرایط استفاده از خدمات حقوقی گروه وکلای ملکی از جمله مشاوره رایگان در زمینه پیش فروش ساختمان می توانید با ما تماس بگیرید.
پیش فروش ساختمان چیست؟
همانطور که از اسمش مشخص است پیش فروش ساختمان یعنی فروختن یک ساختمان قبل از ساخته شدن و تکمیل آن.
اگر ساختمان در زمان تعیین شده به پیش خریدار تحویل داده نشود چه اتفاقی می افتد؟
اگر ساختمان در زمان تعیین شده به خریدار تسلیم نشود، بر اساس قانون جریمه هایی در نظر گرفته شده است که پیش فروشنده باید آن ها را بپردازد مگر اینکه در متن قرارداد طرفین به جریمه ای بیش از این توافق کرده باشند.
نحوه پرداخت قیمت ساختمان در این قرارداد چگونه است؟
نحوه پرداخت قیمت ساختمان در این قرارداد کاملا بر اساس توافق طرفین تعیین می شود اما بر اساس قانون هنگام تنظیم سند قطعی ملک باید حداقل ۱۰ درصد از قیمت به پیش فروشنده پرداخت شده باشد و طرفین نمی توانند بر خلاف این توافقی کنند.
اگر پیش خریدار اقساط خود را ندهد چه اتفاقی می افتد؟
اگر پیش خریدار اقساط خود را ندهد پیش فروشنده می تواند این موضوع را به دفترخانه ای که سند قرارداد در آنجا تنظیم شده اطلاع دهد، این دفترخانه به پیش خریدار اخطار می دهد تا اقساط خود را بپردازد و اگر این اقساط پرداخت نشود پیش فروشنده می تواند قرارداد را فسخ کند.
اعطای وکالت فروش ملک ورثه ای چه ضرورتی دارد؟ قوانین ارث و میراث در تمامی کشورها قواعد خاصی دارد که تقسیم ارث یا دیگر امور حقوقی مانند فروش ملک ورثه ای را به یکی از دشوارترین پرونده های حقوقی تبدیل…
ارکان دعوی خلع ید با این تعریفی که از دعوی خلع ید داشتیم متوجه شدیم که این دعوی ارتباط با اموال غیر منقول که شامل ملک یا زمین، مغازه، آپارتمان شده، داشته نه با اموال منقول. رکن دوم آن است…
در این مقاله به طور ویژه به فرایند اخذ سند مالکیت به نام ورثه که مهمترین مرحله در رابطه با ارث و میراث املاک است، می پردازیم. اخذ سند مالکیت به نام ورثه چه زمانی…
ارکان جرم جعل اسناد ملکی قانون گذار در قانون مجازات، جرم جعل را تعریف نکرده بلکه تنها به ارکان این جرم اشاره داشته است که عبارتند از اعمالی از جمله خراشیدن تراشیدن قلم بردن محو کردن الحاق کردن سیاه کردن…