مزایای استفاده از وکیل برای مطالبه اجور معوقه

  • 1
    مشاوره رایگان تلفنی در خصوص اجور معوقه
  • 2
    دستور تخلیه مستاجر
  • 3
    دریافت اجور معوقه از مبلغ قرض الحسنه
  • 4
    تنظیم دادخواست و لایحه مطالبه اجور معوقه
  • 5
    پرداخت حق الوکاله با توافق طرفین
  • 6
    دریافت حق الوکاله به صورت اقساطی

مطالبه اجور معوقه چیست و چگونه انجام می شود؟

بروزرسانی: ۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مطالبه اجور معوقه یکی از اصطلاحات حقوقی است که احتمالا یک یا چندین بار آن را شنیده اید اما با معنای دقیق آن به لحاظ حقوقی آشنایی ندارید. ما در این مقاله تلاش کرده ایم تمام نکات حقوقی لازم را که برای آشنایی نسبی شما با مفهوم مطالبه اجور معوقه لازم است، بیان کنیم. در صورتی که نیاز به آشنایی دقیق تر با روال حقوقی مطالبه اجور معوقه دارید، گروه وکلای ملکی با در اختیار داشتن انواع وکیل متخصص ملکی می توانند در قالب انواع مشاوره حقوقی به شما کمک کنند و مبتنی بر نیاز و پرونده خاص شما راه حل های دقیق حقوقی خود را در اختیار شما قرار دهند.

“در کنار شما، همیشه و همه جا”

با خیال راحت و به صورت دوستانه، شما می توانید برای مشاوره و درخواست وکالت، از طریق واتساپ، تلگرام یا حتی تماس تلفنی با شماره زیر با ما در ارتباط باشید. منتظر تماس شما هستیم! 😊

منظور از مطالبه اجور معوقه چیست؟

ممکن است در ابتدا درک عبارت مطالبه اجور معوقه بسیار سخت باشد اما در واقع منظور از این عبارت، درخواست اجاره هایی است که به تعویق افتاده و در موعد مقرر در قرارداد اجاره به موجر پرداخت نشده است. بر اساس قرارداد اجاره، مستاجر متعهد می شود در ازای استفاده از آن ملک، بهایی را که تحت عنوان اجاره بها شناخته می شود، به موجر یعنی شخصی که ملکش را به دیگری اجاره داده است، بپردازد. میزان اجاره بها و موعد پرداخت آن کاملا بر اساس توافق طرفین که در قرارداد اجاره ذکر شده تعیین می شود. پرداخت این اجاره بها می تواند از قرار ماهانه، سالانه و یا به هر ترتیب دیگری باشد که بر اساس توافق طرفین مشخص شده است. اما اگر پرداخت اجاره بها توسط مستاجر در مواعد مورد توافق و ذکر شده در قرارداد صورت نگیرد و به اصطلاح به تعویق بیوفتد، به آن اجور معوقه گفته می شود که بر اساس قانون، توسط موجر و تحت شرایط و تشریفات ذکر شده در قانون قابل مطالبه است و به این اقدام از لحاظ حقوقی، مطالبه اجور معوقه می گویند.

خسارت تاخیر تادیه اجور معوقه

موجر نه تنها می تواند به مطالبه اجور معوقه بپردازد، بلکه می تواند هر گونه خسارتی که در نتیجه تاخیر تادیه اجور معوقه به او وارد آمده را هم در ضمن دادخواستی که برای مطالبه اجور معوقه ارائه می دهد، مطالبه کند. در حقوق ایران، منظور از خسارت تاخیر تادیه خسارتی است که به علت تاخیر در پرداخت دین پولی به اشخاص به وجود می آید. حکم به خسارت تاخیر تادیه توسط دادگاه در صورت مطالبه دین در سررسید مقرر توسط طلبکار و وجود تورم اقتصادی و در نتیجه وارد شدن خسارت مالی به طلبکار به علت عدم پرداخت دین پولی امکان پذیر است. بنابراین اگر موجر بتواند با کمک وکیل دعاوی ملکی شرایط تحقق خسارت تاخیر تادیه را اثبات کند، می تواند خسارت تادیه اجور معوقه را از تاریخ سر رسید اجور معوقه تا تاریخ اجرای حکم علاوه بر خود اجور معوقه مطالبه کند.

خواندن این مطلب
وکیل اثبات مالکیت و آشنایی با متخصص ترین گروه ملکی

مرجع صالح برای مطالبه اجور معوقه کجاست؟

مرجع صالح برای مطالبه اجور معوقه، با توجه به میزان تقریبی اجور معوقه تعیین می شود. اگر اجور معوقه مبلغی تا ۲۰ میلیون تومان باشد، مطالبه آن بر اساس قانون شورای حل اختلاف، در صلاحیت شورای حل اختلاف محلی است که ملک در آن واقع شده است و اگر مبلغ اجور معوقه بیشتر از ۲۰ میلیون تومان باشد باید با ارائه دادخواست به دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک آن را مطالبه نمود.

اظهارنامه مطالبه اجور معوقه

اگر با یک وکیل متخصص ملکی مشورت کنید، به شما خواهد گفت که قبل از ارائه و ثبت دادخواست در شورای حل اختلاف و یا دادگاه عمومی حقوقی جهت وصول اجور معوقه بهتر است اظهارنامه ای که به مستاجر بفرستید که حاوی درخواست شما برای پرداخت اجور معوقه باشد. ارسال این اظهارنامه علاوه بر اینکه امکان دارد مساله را قبل از طرح دعوا در دادگاه حل کند، باعث می شود مبدا پرداخت خسارت تاخیر تادیه تاریخ این اظهار نامه باشد و نه ثبت دادخواست. زیرا اصل حقوقی درباره خسارت تاخیر تادیه این است که از تاریخ مطالبه رسمی طلب از سوی طلبکار محاسبه شده و قابل پرداخت است. در نتیجه، مطالبه اجور معوقه پیش از طرح دعوا باعث می شود موجر میزان خسارت بیشتری را بتواند از خوانده دعوا یا همان مستاجر دریافت کند.

درخواست تخلیه و اجور معوقه

درخواست تخلیه و اجور معوقه

شما می توانید ضمن مطالبه اجور معوقه از دادگاه یا شورای حل اختلاف درخواست تخلیه هم بنمایید. درخواست تخلیه یا تخلیه ید باید مستند به موارد قانونی ای باشد که در قانون ذکر شده است. این درخواست در قالب دادخواست تخلیه ید و توسط وکیل دعاوی ملکی نوشته می شود. یکی از موارد تقدیم دادخواست تخلیه ید، عدم انجام تعهدات قراردادی از جمله پرداخت اجاره بها توسط مستاجر بر اساس بند د ماده ۸ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۷۶ است. جهت اثبات عدم پرداخت اجاره بها و درخواست تخلیه بر اساس آن بهتر است با یک وکیل دعاوی ملکی که سابقه طرح موفق این دعوا را داشته باشد مشورت و از مشاوره های او جهت اقدام حقوقی موثر استفاده کنید.

خواندن این مطلب
وکیل افراز و تفکیک ملک مشاع

تفاوت اجور معوقه با اجرت المثل ایام تصرف

در کنار عبارت اجور معوقه واژه دیگری که در حوزه حقوق اجاره املاک کاربرد بسیار زیادی دارد، اجرت المثل ایام تصرف است. در این قسمت تفاوت این دو عبارت رایج را برای شما شرح می دهیم. همانطور که در بالا توضیح داده شد، منظور از اجور معوقه، مجموعه اجاره بهایی است که توسط مستاجر ملک مورد اجاره در موعد مقرر پرداخت نشده است. بنابراین مبنای پرداخت این مبلغ، قرارداد اجاره ای است که بین طرفین یعنی موجر و مستاجر منعقد شده و مبلغ و نحوه پرداخت آن در موعد معینی مورد توافق قرار گرفته است. در حالی که مبنای اجرت المثل ایام تصرف قرارداد و توافق میان طرفین نیست بلکه ناشی از مدت زمانی است که مستاجر خارج از مدت زمان قرارداد و پس از به اتمام رسیدن آن همچنان مال مورد اجاره را تصرف کرده است و باید در قبال تصرف غیرمجازی که داشته است مبلغی را تحت عنوان اجرت المثل به مالک آن مال بپردازد.

بنابراین طرفین در تعیین اجرت المثل ایام تصرف هیچ اراده ای ندارند و این مبلغ توسط دادگاه و به تشخیص کارشناس رسمی بر اساس ارزش مالی آن ملک تعیین می شود. موجر می تواند در صورتی که مستاجر پس از خاتمه قرارداد اجاره آن را تخلیه نکرده است، علاوه بر اجور معوقه اجرت المثل ایام تصرف را هم مطالبه کند.

مطالبه اجور معوقه با استفاده از بهترین وکیل ملکی

در قسمت های قبل توضیح داده شد که موجر می تواند اجاره بهای مدتی را که مستاجر از پرداخت آن امتناع کرده است علاوه بر خسارت تاخیر تادیه آن و همچنین درخواست تخلیه ملک و اجرت المثل ایام تصرف را در قالب دادخواست از مستاجر مطالبه کند. مطالبه مستدل هر یک از این دعاوی نیازمند استناد به قانون و رعایت تشریفات رسیدگی به دعواست که با استفاده از وکیل دعاوی ملکی می توانید به راحتی آن را به سرانجام برسانید. ما در گروه وکلای ملکی بهترین وکیل ملکی را جهت پیگیری دعوای مطالبه اجور معوقه و کلیه دعاوی تابع آن در اختیار شما قرار می دهیم. برای استفاده از بهترین وکیل ملکی کافی با ما تماس بگیرید.

خواندن این مطلب
وکیل فک رهن و آشنایی با آن توسط وکیل

مطالبه اجور معوقه با استفاده از بهترین وکیل ملکی

سوالات متداول

  1. منظور از اجور معوقه چیست؟

منظور از اجور معوقه اجاره هایی است که در موعد مقرر از سوی مستاجر به موجر پرداخت نشده است.

  1. مرجع صالح برای طرح دعوای مطالبه اجور معوقه کجاست؟

مرجع صالح برای طرح این دعوا اگر مبلغ اجور معوقه تا ۲۰ میلیون باشد، شورای حل اختلاف و اگر بیش از این مبلغ باشد دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک است.

  1. آیا می توان به استناد عدم پرداخت اجاره، درخواست دستور تخلیه نمود؟

در صورتی که مستاجر بیش از ۳ ماه اجاره خود را پرداخت نکرده باشد و اجاره نامه شما تحت شمول قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶ باشد می توانید از شورای حل اختلاف درخواست صدور دستور تخلیه کنید که زودتر از حکم دادگاه اجرا می شود.

  1. اجرت المثل ایام تصرف چیست؟

به مبلغی که مستاجر به علت عدم تخلیه ملک پس از پایان مدت اجاره باید بپردازد، اجرت المثل ایام تصرف گفته می شود.

5/5 - (5 امتیاز)

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید

وکیل زمین شهری و خصوصیات آن

منظور از زمین شهری چیست؟ پیش از هر چیز بهتر است که به معنای عبارت زمین شهری پرداخته شود. براساس قانون، منظور از زمین شهری، املاکی است که در محدوده استحفاظی شهرها و شهرک‌ها و در محدوده قانونی آن‌ها وجود…

بازدید: 818 نفر
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
خواندن این مقاله

وکیل افراز و تفکیک ملک مشاع

ملک مشاع چیست؟ منظور از ملک، مال غیر منقول یا غیر قابل جا به جایی مانند زمین و خانه است و منظور از مشاع این است که این ملک در مالکیت مشترک میان دو یا چند نفر است و یک…

بازدید: 775 نفر
۱۷ بهمن ۱۴۰۲
خواندن این مقاله

وکیل اثبات مالکیت و آشنایی با متخصص ترین گروه ملکی

اثبات مالکیت چیست؟ اثبات مالکیت به معنای اثبات مالک بودن شخصی معین بر ملک یا املاکی مشخص در محاکم قضایی است. این دعوا بسته به آنکه درباره چه املاکی از جهت سابقه ثبتی مطرح شود، نتایج مختلفی خواهد داشت. تشخیص…

بازدید: 736 نفر
۱۸ فروردین ۱۴۰۳
خواندن این مقاله

وکیل فک رهن و آشنایی با آن توسط وکیل

عقد رهن چه زمانی منعقد می شود؟ عقد رهن به معنای سپردن مالی به دیگری برای تضمین ادای دین است و طبیعتا به تبع ایجاد یک دین رخ می دهد. بنابراین عقد رهن یک نوع عقد تبعی است. برای مثال…

بازدید: 765 نفر
۸ اسفند ۱۴۰۲
خواندن این مقاله

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *