در گروه وکلای ملکی می توانید به راحتی به هر نوع وکیل در امور ملکی از جمله وکیل الزام به انجام تعهد دسترسی داشته باشید و با اطمینان خاطر امور حقوقی خود را به سرانجام برسانید. در این مقاله می توانید با تمامی نکات حقوقی لازم درمورد دعوای الزام به ایفای تعهد و وکیل الزام به انجام تعهد آشنا شوید.
یکی از رایج ترین دعواهایی که دادگاه های حقوقی طرح می شود دعوای الزام به ایفای تعهد است. اما معنای دقیق این عبارت چیست؟ الزام به معنای اجبار کردن شخص است که از طرف دادگاه و اجرای احکام صورت میگیرد و ایفای تعهد نیز به معنای انجام یک تعهد است. بنابراین اگر بخواهید کسی را که بر اساس قرارداد متعهد به امری شده اما آن را اجرا نکرده است را مجبور به اجرای آن تعهد کنید باید در دادسرای حقوقی دعوای الزام به ایفا یا انجام تعهد طرح کنید که برای تنظیم آن می توانید از وکیل متخصص ملکی که گروه وکلای ملکی در اختیار شما قرار می دهند استفاده کنید.
تعهد اغلب یا بر اساس قرارداد میان طرفین ایجاد می شود یا بر اساس قانون برای اشخاص ایجاد شده است. اگر این تعهد بر اساس قرارداد و توافق طرفین به وجود آمده باشد که به اصطلاحا به آن تعهد قراردادی گفته می شود، برای اثبات و طرح دعوا نیاز به شرایطی دارد که در این مقاله برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.
این دعوا زمانی طرح می شود که متعهد یک قرارداد به تعهد یا تعهدات قراردادی خود در قبال طرف مقابل قرارداد عمل نکند. در نتیجه، مبنای طرح دعوا یک قرارداد و تعهد میان طرفین است و برای آنکه دادگاه حکم به ایفای تعهد توسط متعهد بدهد شخصی که این دادخواست را مطرح کرده است باید وجود رابطه قراردادی میان خود و آن شخص را اثبات کند. اثبات این رابطه قراردادی توسط وکیل الزام به انجام تعهد و به وسیله ادله ای صورت می گیرد که به آن ادله اثبات دعوا گفته می شود.
مهمترین دلیلی که می تواند نشان دهنده تعهد طرف مقابل باشد سند کتبی توافق و قرارداد است. وکیل الزام به انجام تعهد همواره توصیه می کند برای هر قرارداد و توافقی که با دیگران انجام می دهید سند کتبی تهیه کنید. اما اگر به هر دلیلی سند کتبی از قرارداد و توافق در اختیار ندارید، می توانید به استناد ادله دیگر مانند شهادت حداقل دو نفر شاهد رابطه قراردادی خود را با شخص متعهد اثبات کنید.
ثبات این مساله یعنی وجود رابطه حقوقی و قراردادی از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا اگر وجود رابطه قراردادی میان شما و شخص متعهد که خوانده دعوا واقع شده برای قاضی پرونده به اثبات نرسد ممکن است برای دادخواست شما قرار عدم استماع دعوا صادر شود و مورد رسیدگی قرار نگیرد. وکیل الزام به انجام تعهد با تخصص و تجربه کافی در اثبات این امور کمک زیادی به شما خواهد نمود.
یکی از سوالات مهم در ارتباط با الزام به ایفای تعهد این است که آیا می توان درمورد هر تعهدی این دعوا را به کمک وکیل الزام به انجام تعهد طرح کرد یا خیر؟ به طور کلی تعهدات از منظر اینکه به چه امری مربوط می شوند به دو نوع تعهدات مالی و تعهدات غیر مالی تقسیم می شوند. تعهدات مالی همانطور که از نامش مشخص است به تعهداتی گفته می شود که موضوع اصلی آن ها مال یا وجه نقد است. برای مثال زمانی که خریدار مالی را از فروشنده می خرد تعهد می کند قیمت آن مال را که وجه نقدی معینی است به اون بپردازد.
اما گاهی اوقات تعهدات از نوع غیر مالی هستند، به این معنا که موضوع اصلی آن ها انجام دادن یک کار یا انجام ندادن یک کار است. برای مثال اگر کسی تعهد کند اسناد متعلق به دیگری را به او برگرداند این تعهد یک تعهد غیر مالی است. در برخی موارد نیز شخص متعهد می شود کار معینی را انجام ندهد، مثلا مستاجر یک ملک متعهد می شود آن ملک را به شخص دیگری اجاره ندهد.
در هر یک از این موارد می توان به کمک وکیل الزام به انجام تعهد، الزام شخص به انجام تعهد را از دادگاه درخواست نمود. نکته مهم درمورد تعهدات غیر مالی این است که دادگاه در وهله اول متعهد را ملزم به انجام تعهد توسط خودش می کند اما اگر باز هم آن کار را انجام ندهد، اگر آن کار را بتوان به افراد دیگری سپرد با هزینه متعهد توسط افراد دیگر انجام می شود و اگر کاری باشد که فقط از عهده خود متعهد بر می آید، برای مثال نقاشی به خصوصی باشد که فقط شخص متعهد می تواند آن را انجام دهد دادگاه متعهد را محکوم به پرداخت خسارت به طرف مقابل می کند.
برای آنکه دعوای الزام یه انجام تعهد در محضر دادگاه ثابت شود و قاضی به آن حکم بدهد باید شرایط ویژه ای وجود داشته و برخی موارد به اثبات برسد. در این قسمت پیش نیازهای لازم برای اثبات این دعوا به دست وکیل الزام به انجام تعهد را برای شما عزیزان توضیح می دهیم.
همانطور که در قسمت های قبل گفته شد اولین نکته در طرح این دعوا این است وکیل الزام به انجام تعهد بتواند رابطه قراردادی میان خواهان و طرف مقابل یعنی همان متعهد را ثابت کند. در واقع وکیل الزام به انجام تعهد باید ثابت کند که اساسا تعهدی میان طرفین وجود داشته است. این امر همانطور که گفته شد، با سند کتبی، شهادت شهود یا هر دلیل دیگری که قابلیت اثبات داشته باشد ثابت می شود.
پس از اثبات رابطه قراردادی باید ثابت کنید طرف مقابل یعنی متعهد به تعهد خود عمل نکرده است. در تعهداتی که دارای سر رسید هستند زمان معینی برای اجرای آن ها تعیین شده، برای مثال رنگ کردن یک ساختمان تا آخر پاییز، اگر آن زمان اجرای آن تعهد به پایان رسیده باشد و شخص مقابل به آن عمل نکرده باشد اصل بر این است که متعهد تعهد خود را اجرا نکرده است، بنابراین لزومی ندارد شخص خواهان، اجرا نکردن تعهد را ثابت کند و این شخص متعهد است که باید ثابت کند به تعهد خود عمل کرده.
برای آنکه بتوان دعوای الزام به ایفای تعهد را با کمک وکیل الزام به انجام تعهد طرح نمود، خواهان یعنی شخصی که اجرای تعهد را تقاضا می کند باید پیش از طرح دعوا و در زمانی که موعد اجرای تعهد رسیده است، اجرای آن را از متعهد بخواهد. اگر این درخواست صورت نگرفته باشد دادگاه ممکن است این دعوا را نپذیرد و آن را مورد بررسی قرار ندهد.
زمانی که متعهد به تعهد خود عمل نمی کند یا در اجرای تعهد تاخیر می کند ممکن است خسارت های بسیاری به طرف قرارداد وارد شود. به همین دلیل قانون این امکان را فراهم کرده است که در صورت ورود خسارت به فرد در اثر تاخیر در اجرا و یا اجرا نکردن قرارداد این خسارت قابل جبران باشد. در نتیجه، خواهان می تواند هم در زمان ارائه دادخواست و هم در زمان رسیدگی و یا حتی به صورت مستقل و پس از انجام رسیدگی به اصل دعوا، خسارات وارد شده در اثر عدم اجرای تعهد یا تاخیر در اجرای آن را از دادگاه حقوقی مطالبه کند.
البته نکته مهم در گرفتن خسارت تاخیر در انجام تعهد این است که این خسارت زمانی می تواند مطالبه شود که موضوع اصلی تعهد وجه نقد و رایج کشور باشد و همچنین از زمان موعد اجرای تعهد تا زمان طرح دعوا اقتصاد کشور دچار تورم بوده و در نتیجه دادگاه ورود خسارت در اثر عدم پرداخت این مبلغ را تایید کند. نرخ این تورم از سوی بانک اعلام می شود و دادگاه بر اساس آن حکم می دهد.
جهت دریافت کلیه این خسارات باید از دانش و مهارت وکیل الزام به انجام تعهد استفاده کنید. گروه وکلای ملکی با در اختیار داشتن بهترین وکلای ملکی از جمله بهترین وکیل الزام به انجام تعهد به شما کمک خواهند کرد.
یکی از سوالات مهم در ارتباط با این دعوا این است که کدام دادگاه صلاحیت رسیدگی به آن را دارد؟ در پاسخ باید گفت با توجه به نوع تعهد یعنی موضوع آن دادگاه صالح به رسیدگی متفاوت خواهد بود. اگر تعهد موضوع این دعوا مربوط به املاک یعنی اموال غیر منقول مانند زمین و آپارتمان باشد دادگاه صالح برای رسیدگی دادگاه حقوقی محل وقوع ملک است اما اگر موضوع آن دیگر اموال یعنی اموال غیر منقول باشد یا آنکه موضوع تعهد یک امر غیر مالی مانند انجام کار باشد دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوا دادگاه حقوقی محل اقامت خوانده خواهد بود. از طریق مشورت با وکیل الزام به انجام تعهد می توانید دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوای خود را تشخیص دهید.
استفاده از وکیل متخصص و مجربی که بتواند دعوای شما رابه بهترین شکل ممکن به سرانجام برساند و نتیجه مطلوب برای شما را با کمترین هزینه به دست آورد، اهمیت زیادی در هر دعوای حقوقی دارد. بهترین وکیل الزام به انجام تعهد به عنوان وکیل متخصص در امور ملکی وکیلی است که دارای تحصیلات مرتبط با امور ملکی یعنی حقوق خصوصی باشد و یا در این زمینه تجربه و سابقه کافی در طرح دعوا و دفاع از موکل داشته باشد.
ما در گروه وکلای ملکی مجموعه ای از بهترین وکلای ملکی، مطالبه اجور معوقه، وکیل اثبات مالکیت و بهترین وکیل الزام به انجام تعهد را گرد آورده ایم تا انواع خدمات تخصصی در زمینه حقوق املاک را با بهترین کیفیت به مراجعان خود ارائه دهیم. در گروه وکلای ملکی علاوه بر انواع مشاوره حقوقی یعنی مشاوره حضوری، تلفنی و آنلاین امکان مشاوره رایگان ملکی نیز فراهم شده است. برای مشاهده شماره وکیل ملکی و شرایط استفاده از انواع این خدمات کافی است با لینک مربوطه بروید.
در این مقاله نکاتی را پیرامون حقوق املاک و بهترین وکیل ملکی غرب تهران بیان می کنیم تا با دیدی روشن به تصمیمی مطمئن در جهت انتخاب بهتربن وکیل برای انجام امور حقوقی خود دست پیدا کنید. بهترین وکیل ملکی…
به دلیل این اهمیت ویژه است که بهتر است که در هر امر حقوقی مربوط به املاک از وکیل متخصص ملکی که دارای دانش و تجربه ویژه در حوزه حقوق املاک است استفاده کنید. در این مقاله تلاش شده است…
فرق عرصه و اعیان عرصه زمینی است که قرار است در آن ساختمان و بنا مسکونی، تجاری، اداری احداث شود و عینی است که قابلیت جا به جایی ندارد اما اعیان، قرار است بر روی زمینی که عرصه نامیده می…
منظور از اراضی ملی چیست؟ به اراضی که در حال حاضر هیچیک از اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی، هیچگونه دخل و تصرفی در آن نداشته و همچنان نیز شکل و شمایل طبیعی خود را همانند گذشته حفظ کرده و…